Categories
Exhibition

schilderijen tentoonstelling

Het nieuwe jaar begint goed met een schilderijen groepstentoonstelling op 5 januari te Utrecht.

Categories
Publication

Saar Boek

Vanaf 17 oktober in de boekhandel. Ik heb de cover getekend en vele illustraties in het boek. In 50+ en nog lang niet dood is het beste van Saar magazine (waar ik voor illustreer) gebundeld. De beste interviews, de grappigste columns, de eerlijkste quotes. Kortom: een boek voor iedereen die later een leuk oud wijf wil worden.

Categories
Publication

Censuur!

Mijn illustratie in de Volkskrant bij een boekrecensie over het boek: Hans Keilson – Telkens een nieuw leven, dat onder andere gaat over de psyche van Adolf Hitler, is van Instagram verwijderd.

Categories
Exhibition

LFTFLD Art Show

Dit jaar bestaat cultureel platform LFTFLD (leftfield) alweer 20 jaar ! Van 21 t/m 23 April vindt in het VrijPaleis De 20 jaar LFTFLD ART weekender plaats. Aan deze groepsexpositie wordt door meer dan 20 Kunstenaars deelgenomen. ik doe ook weer mee en dit keer met schilderijen en originele tekeningen.

Categories
Exhibition

Hairküttlipp

Dit is alweer de 4e keer dat ik (als vaste klant) bij Betsy’s, de beste Mod kapsalon van de Jordaan, exposeer met prints van mijn tekeningen. Kaiser Küttlipp II was aanwezig en het geheel werd muzikaal omlijst met een verrassingsoptreden van de enige echte Neoschlager op de guitalele!

Categories
Exhibition

Lente Salon

Zaterdag 1 april is de opening van de groepstentoonstelling ‘de LenteSalon’ georganiseerd door curator Hans Kuiper van Kunstruimte 411. Meer dan 30 kunstenaars exposeren in de mooie Amstelkerk op het Amstelveld te Amsterdam. Ik doe mee met de schilderijen ‘Fez is Moor’ en ‘Hausschuhe’. Met performances en optredens van de enige echte Neoschlager. No Joke

Categories
Exhibition

Expositie Haphazard

Curator Gabriel Kousbroek heeft 8 kunstenaars bijeen gebracht voor de Groepsexpositie HAPHAZARD georganiseerd door Kunstruimte 411. Eén van die kunstenaars ben ik en zal er met nieuwe schilderijen te zien zijn. De opening is 11 februari van 14 tot 18u in het mooie industriële Seinwezen gebouw in mijn geboortestad Haarlem! Met pratende kunstenaars en een concert van de enige echte Neoschlager met band!

Categories
Event

Dichtkunst

Nu in de winkel: poëzietijdschriften Awater en De Poëziekrant (B) met diverse tekeningen van mij bij de enquête onder dichters over de staat van de poëzie in Nederland en Vlaanderen. Met de presentatie van dit winternummer van Awater vanavond in Theater Perdu te Amsterdam wordt de Poëzieweek 2023 afgesloten.

Categories
Publication

Volkskrant Nieuwjaars special

Dit laatste/eerste weekend van het jaar in/op de Volkskrant boekenrubriek: Een boekenspecial met verheug boeken voor 2023! Geïllustreerd door 4 tekenaars!! Hier zie je de cover van het katern met van boven van links met de klok mee: Sarah Yu Zeebroek, Claudie de Cleen, Typex en ik.

Categories
Publication

Kaiser Küttlipp Kleurplaat

Farb platte voor op de achterkant van het tijdschrift ‘De Nieuwe’ van kunstenaars sociëteit Arti et Amicitiae, thema Oorlog & Vrede.