Categories
Exhibition

A Perfect Day Tekenshow

Van 23 september tot en met 2 oktober vindt de derde editie van A Perfect Day Tekenshow plaats op een nieuwe locatie: ‘Door Open Space’ op de NDSM-werf in Amsterdam. Er zijn niet alleen ruim 400 werken te zien van meer dan 50 (inter)nationale kunstenaars, bezoekers kunnen ook deelnemen aan workshops voor alle leeftijden en is er een avondprogramma.

Poëtisch, absurdistisch, provocerend, herkenbaar; de Tekenshow laat een grote diversiteit aan werk zien uit de autonome en toegepaste kunsten en – nu meer dan ooit –  werk van tekenaars die alleen op social media actief zijn. Met tekenaars zoals Bas Kosters, Kamagurka, David Shrigley, Koos Buster Stroucken, Rogier Roeters, Paul Faassen, Glen Baxter, Claudie de Cleen, Jip van den Toorn, Jan Rothuizen, Johan Kleinjan, Mr.Bingo, PulpBrother, Paul Davis en mijzelve is deze editie groter dan ooit. https://aperfectday.amsterdam

Categories
Uncategorized

The Queen is Dead

God shave the Queen. Koningin Elisabeth II was altijd een dankbaar onderwerp om te tekenen. RIP RIIE

Categories
Exhibition

Toomler Toilet Tentoonstelling

Opening van de Toomler toilet tentoonstelling met Duits bier en een openingswoord van Pieter Bouwman voor een “uitzinnig publiek”. Om met Pieter’s woorden te spreken: Een glorieus mislukte middag die ik niet had willen missen!! Voor onbepaalde tijd te zien en te bepissen. Piss off!

Categories
Uncategorized

Remco Campert

Ode aan Remco Campert (1929-2022). Deze portretjes had ik getekend bij diverse columns van de schrijver/dichter in de Volkskrant.

Categories
Event Exhibition Publication

Shirts by Artists

Vandaag zijn de eerste shirts gelanceerd van de Walhalla Collectie, een unieke limited edition T-shirt lijn die Ronald Linger en Max Vet onder de vlag van Paradiso hebben opgezet.Voor het ontwerpen van de uniseks shirts hebben zij creatievelingen uit verschillende disciplines benaderd. De eerste twee ontwerpen zijn gemaakt door kunstenaar Sam Andrea (op de foto) en illustrator/kunstenaar Martyn F. Overweel. Hierna staan er nog meerdere unieke ontwerpen van diverse kunstenaars op de planning. https://webshop.paradiso.nl/collections/walhalla-collectie Hieronder mijn ontwerp

Categories
Exhibition

Expositie Verzameld Werk

Vanaf dit weekend tot eind september presenteert De Stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum een nieuwe expositie in de vitrines in de Sint Antoniesbreestraat onder de titel ‘Verzameld Werk’. De Boekenweek begint dan ook en deze expositie is een ode aan het boek. Vierentwintig kunstenaars hebben een specifiek boek gekozen als inspiratiebron. Ik heb gekozen voor ‘Venus in Furs’ van Leopold von Sacher-Masoch (jawel, de naamgever van masochisme) uit 1870. Mijn tekening heeft een stiekem hoekje gekregen, toevallig tegenover mijn huis in de Sint Antoniesbreestraat. Alle kunstwerken van de expositie zijn samengebracht in een mooie kleine catalogus, dat daarmee ook een verzameld werk is geworden!

Categories
Exhibition

Artshow

visiter Bambi says: Art to nourish the soul! Attended the Opening of the Artshow: LFTFLD RETURNS, one of the first long awaited post corona art shows. It felt wonderful being surrounded by creative peeps again at last! I instantly fell in love with the work of Martyn F. Overweel and ended up purchasing his irreverent piece “Hormones”. Spoke at length with the artist and found out he works as an illustrator for newspaper de Volkskrant.

Categories
Uncategorized

Nieuw Atelier

Na 2 jaar thuiswerken (toevallig de hele Coronaperiode) heb ik per 1 maart eindelijk een nieuw (anti-kraak) Atelier gevonden! Het inspirerende pand, door ons omgedoopt tot ‘Atelier de Kloof’, is een prachtige voormalige Lutherse kerk uit 1793 aan de Kloveniersburgwal. Tot vorig jaar was hier het Compagnie Theater nog gevestigd. Nu hopen dat ze het niet snel gaan verbouwen tot kantoren.

Categories
Publication

Boze brief

Een boze ingezonden brief van schrijfster Jolande Withuis in de Volkskrant naar aanleiding van een tekening die ik had gemaakt bij een recensie van haar boek over schilderes Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994).

Categories
Uncategorized

Snorella bier

Het kon niet uitblijven! In navolging van het Kaiser Küttlipp II bier presenteerde nu ook de Kaiserin haar eigen bier: Kaiserin Snorella bier van snorellawc. Het is een zeer mooi Kellerbier gebrouwen door Sebastian Sauer van Freigeist Bierkultur. Het bier zit in blikken van een halve liter en is fraai vormgegeven door arno coenen en Martyn F. Overweel. Het vorstelijke gerstenat vloeide royaal en het was nog lang bal met de Kaiserin en de Kaiser bij de bierkoning!